Profielslijpen

Sinds februari 2008 beschikken wij over een profielslijpmachine. Met deze zeer geavanceerde machine kunnen wij met een precisie van 0,005mm slijpen. Hiermee kunnen wij allerlei verschillende soorten messen profileren, zowel hardmetaal als HSS.

Hardmetalen profielmessen
In Uw gereedschappen zitten wisselmessen die naar verloop van tijd vervangen dient te worden om een optimale bewerking op de hout te behouden. Dit zijn niet allleen de rechte omkeermessen, maar ook profielmessen. Deze profielmessen zijn in allerlei soorten, maten en merken te verkrijgen. Hier ligt echter onze specialiteit. Voor iedere soort opspanning kunnen wij de profielmessen zo vervaardigen dat deze opgespannen kunnen worden. Mede door onze korte levertijd, zorgen wij ervoor dat stilstand van Uw machine voorkomen wordt. Tevens is het daarbij niet nodig om zelf een grote voorraad aan te leggen.

FLU-messen
De bekende FLU messen van 40mm en 50mm worden standaard geleverd in SP kwaliteit. Dit is een kwaliteit waarmee enkele meters geprofileerd kan worden met zacht hout. Deze standaard-serie is ook te verkrijgen in HSS. Hierbij heb je een langere standtijd en is zeer geschikt voor zacht hout.
Naast de standaard-serie kunnen wij zelf ook profileren naar de wensen van de klant. Dit is uit te voeren tot een profieldiepte van 30mm in elk gewenste vorm.
Tevens is het bij ons mogelijk om het profiel te laten slijpen op een benodigde diameter. Veel frezen voor de langsbewerking hebben een vaste diameter (0-lijn) waarmee wordt gewerkt. Met deze profielmessen op een profielmeskop kun je dan bijvoorbeeld een kraal of duivejager bewerken. Dit zorgt dan voor minder afstelling en doordat je het profiel in een keer maakt, scheelt dit dan ook in tijd.

Multi-profiel (FLU)
Dit is het nieuwste op het gebied van de FLU messen. Door een 2-deling van het profielmes kan men voor een zeer gunstige prijs gaan profileren met hardmetaal. Dit is zeker een uitkomst wanneer men hardhout of MDF moet bewerken. Vooral bij MDF kun je er niet omheen om met hardmetaal gaan profileren.
Wat het ideale is aan dit systeem is dat het profielmes bestaat uit 1,5mm hardmetaal en 2,5mm SP-kwaliteit. Deze kun je in elkaar zetten waardoor je als het ware toch 1 profielmes hebt. Het gedeelte wat bestaat uit SP-kwaliteit wordt slecht gebruikt als steunplaat. Wanneer na gebruik het hardmetalen profielmes bot is, hoef je slechts alleen dit gedeelte te bestellen. De steunplaat heeft men immers al in bezit.
Ook deze messen kan geleverd worden naar de standaard FLU-serie, maar ook weer naar de wensen van de klant. Messen zijn verkrijgbaar in 40mm en 50mm brede messen waaruit een profieldiepte van 18mm kan worden geslepen.

Rugvertande messen
Bij het gebruik van rugvertande messen is men zeer flexibel. Deze messen kunnen geslepen worden met een maximale diepte van 35mm. De breedte van het mes is variabel. Men kan, mocht dit nodig zijn, een profiel moeten bewerken van maar liefst 230mm. Men dient daarbij wel in het bezit te zijn van zo'n lange rugvertande frees. De maximale lengte van het rugvertande mes die men kan toepassen bij hun frees = de hoogte van de frees + 10mm.
Doordat het bereik van deze messen zo groot is, is dit uiterst ideaal voor renovatie werk. Voor allerlei profielen, zoals afwerklijsten, weldorpels of architrafen is dit toepasbaar.